1_1.JPG             A Kárpát Régió Üzleti Hálózat (KRÜH) Dunaszerdahelyi Irodája szervezésében  I. Vidékfejlesztési Konferenciát tartottak Komáromban. A rendezvényt a dunaszerdahelyi iroda vezetője, Horváth Csaba nyitotta meg.

            Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke vetített előadásban bemutatta a Baross Gábor Terv, Dél-Szlovákia területfejlesztési és gazdaságfejlesztési tervének vázlatát. Az előadásában ecsetelete a terv kiindulási pontját, vagyis Dél-Szlovákia gazdaságrtajzát, amelyben kitért a régió vállakozási környezetére, az életszínvonal kitapintható változására valamint a munkanélküliség alakulására. Az előadás második részében felvázolta a készülő terv kilenc kitörési pontját. A konferenciát követően megtartotta munkajellegű alakuló ülését a Baross Gábor Terv szakmai élőkészítő gárdája, amely a Szlovákiai Magyar Közgazdászok Társulása égisze alatt fogja elkészíteni az átfogó tervet. A szakmai gárda tagjai a Magyar Közösség Pártja szakpolitikusai mellett olyan szekmeberek, akik  a Szlovákiai Magyar Közgazdászok Társulását képviselik, A Selye János  Egyetem Gazdaságtudományi Karának, a Fórum Intézetnek, a Szlovákai Magyarok Kerekasztala Gazdasági Bizottságának dolgozói, európai területi társulásokat (EGTC), régiófejlesztési ügynökségeket (RRA) képviselnek, valamint a Gazda PT-t és a Kárpát Régió Üzleti Hálózata irodáit képviselik.

2_3.JPG            Varga Péter, a társulás elnöke bemutatta a néhány hónapja megalakult szakmai és érdekérvényesítő társulást, a Gazda PT-t. Előadásában taglalta a megalakulástól eltel időszak történéseit, a társulás tevékenységét. Elmondta, hogy december 12-én Vágfarkasdon lesz megtartva a társulás következő szakmai fóruma, ahová a társulás tagjain kívül számos mezőgazdász jelezte a részvételét.

            Dr. Torda Márta, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezető-helyettese előadásában felvázolta a határon túli együttműködések lehetőségét az agrárgazdaság terén.

            Kupcsok Milán, a Magyar Agrárkamara élelmiszeripari igazgatója a Magyar Agrárkamara szerepét tárta a hallgatóság elé a mezőgazdasági külkapcsolatok ösztönzésében.

3_2.JPG            Lelkes Gábor, a Fórum Intézet régiófejlesztési szakembere a helyi gazdaságfejlesztésről tartott előadást.

            Vasi Emma, a Komáromi Régiófejlesztési Ügynökség igazgatója pedig a mezőgazdaság és a turzimus összefüggéseit taglalta, feltárta a falusi turizmus lehetőségeit a Komáromi járásban.

4_2.JPG

Szerző: farkasivan  2013.11.21. 17:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr165648216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása