Nyitra megye 3.jpg               November 9-én, szombaton megyei választások lesznek. Konkrét Nyitra megyei példákon szeretném ecsetelni, miért lenne fontos, hogy a gondolkodó ember elmenjen választani. Az, aki nem lehet közömbös önmaga, környezetének és közösségének jövője iránt.

                A párkányi régió legnagyobb  gondja, baja, amit tüstént orvosolni kell, a magas munkanélküliség.  A munkahelyteremtés ugyan állami feladat, ám a megyei önkormányzat nagyon sokat segíthet törekvéseink megvalósításában.  2004- 2006 között tagja lehettem egy szakmai regionális társulásnak, amely munkahelyteremtés céljából ipari és logisztikai parkot tervezett a párkányi régióban. Ennek megvalósítása azóta félbeszakadt, ám az utóbbi hónapokban kibővített formában folytattuk az előkészületeket. Nyitra megye hathatós támogatásával a következő években fokozatosan megvalósulhat az Ister-Granum Integrált Területi Beruházás. Ennek köszönhetően régiónkban, a Duna mindkét partján logisztikai, szállítmányozási bázis és ipari park jöhet létre. Adottságaink mindehhez megvannak, a politikai csatákat kell sikeresen megvívnunk. Az Európai uniós támogatással megvalósuló beruházás legfontosabb célja a munkahelyteremtés, a párkányi régió áldatlan szociális helyzetének orvoslása. A beruházási csomag első eleme a teherkomp Párkány és Esztergom között, amely immár nyertes európai uniós pályázat, jövőre minden bizonnyal üzembe lesz helyezve. A 8 évvel ezelőtti tapasztalat mondatja ki velünk, amíg nem oldódik meg a Dunán áthaladó teherfuvarozás, addig Párkányban nem telepszik meg számottevő ipari létesítmény.

Ipari park 2.jpg            A regionális fejlesztés terén is komoly hatáskörökkel rendelkeznek a megyék.  A regionális fejlesztést szolgáló európai uniós alapok, a Regionális Operatív Program és az ETE HU-SK Program (korábbi Interreg) ügyében nincs ugyan a megyéknek végső döntési jogköre, ám széleskörű beleszólási,véleményezési lehetőségei megvannak. A megyei választás egyik fontos tétje tehát az, hogy a jövőre kezdődő új hét éves uniós költségvetési és programozási időszakban képesek leszünk-e régiónk fejlődését, felzárkózását szolgáló forrásokat lehívni. Mondjuk éppen a Párkány-Ebed-Esztergom közötti Integrált Területi Beruházásra, amelynek célja a munkahelyteremtés vagy más hasonló célkitűzésekre a többi járásban, megyei választási körzetben.

            Ezért lenne olyannyira fontos, hogy sokan vegyenek részt a megyei választáson, ne becsüljék le annak jelentőségét. Fontos, hogy régiónkat olyanok képviseljék, akik képesek hatékonyan ellátni feledataikat, amelyek teljesítése elképzelhetetlen politikai tapasztalat, szakmai rátermettség, kellő szorgalom, munkabírás és közösségünk iránti elkötelezettség nélkül.

 

                                                                                              Farkas Iván, az MKP alelnöke

                                                                                               Nyitra megyei képviselőjelölt

Szerző: farkasivan  2013.10.31. 16:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr345608252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása