A győri székhelyű Graf-Get Számítástechnikai Kft. Akkreditált Felnőttképző és a Szövetség a Közös Célokért Társulás Győrbe, a Magyar-Szlovák határon átnyúló partneri együttműködés a felnőttképzés és a szakképzés területén elnevezésű projekt keretében tapasztalatcserére, Győrbe invitálta a meghívottakat.

DSCF4330.JPG            A rendezvényt Csepiga István, a Graf-Get ügyvezertő igazgatója és Pogány Erzsébet, a SzKC igazgatója nyitották meg. A Magyar Közösség Pártját a rendezvényen Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke és számos polgármester képviselte a Csallóközből. A résztvevők a rendezvény kezdetén gyárlátogatást tettek az Audi Hungária Kft-nél. Megtekintették a motorgyártó gépsorokat valamint végig követhették az Audi TT gyártószalagját, a munkások és a robotok tevékenységét. Ezen kívül megismerkedhettek az Audi belső szakképzési rendszerével. A csoportot a gyárlátogatás idejéDSCF4332.JPGn Csepiga István és az autógyár hivatalos instruktorai vezették.

            Az elméleti részben tájékoztató hangzott el a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja és az Audi Hingária Motor Kft. közötti együttműködésről, kiemelten a munkavállalási lehetőségek alakulásáról. A tájékoztatót Török Zoltán, munkaügyi központ igazgatóhelyettese tartotta, aki beszámolt a megye gazdasági helyzetének és foglalkoztatottságának alakulásáról és az autógyárral fennáló stratégiai együttműködésről.

DSCF4341.JPG           Rónaszéki Balázs, az Audi Hungária Motor Kft.személyügyi marketingkoordinátora ismertette a résztvevőkkel a munkavállalás folyamatát a külföldi munkavállalók számára az Audi Hungariánál (feltételek, jelentkezés, felvételi, belső képzés, munkarend,…). Az előadásokat élénk eszmecsere követte. A résztvevők megtudták, hogy az Audi Hungaria Kft-nél, a törzsgyárban mindőssze száz szlovákiai munkavállaló dolgozik annak ellenére, hogy Nagymegyer, Dunaszerdahley vagy Révkomárom elérhető közelségben található. A vállallat komoly erőfeszítéseket, merketingtevékenységet folytat a szlovákiai munkavállalók idecsalogatására, hiszen nagymértékben elégedettek a munkájukkal és hozzáállásukkal.

DSCF4346.JPG            A fórum résztvevői megegyeztek abban, hogy a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szervezésében, a Duna bal partján személyes regionális találkozókon lehetne polgármesterek, megyei képviselők bevonásával népszerűsíteni a fiatalok számára a győri vállalat nyújtotta munkalehetőségeket. Felmerült a győri vállalat igénye a szlovákiai szakközépiskolákban és szakmunkásképzőkbe olyan szakirányok megnyitása iránt, amelyek a győri autógyár számára fontosak, hiszen a nagyvállalat komoly érdeklődést tanúsít szlovákiai magyar középiskolák és az egyetemek ezirányú végzősei iránt.

DSCF4349.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: farkasivan  2014.04.12. 17:34 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr936023678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása