Törökbálinton ünnepélyes keretek között átadták a „Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központot“. Az Európai Területi Együttműködés ETE HU-SK Program keretében az InkuBusiness Projekt a határmenti térség gazdasági versenyképességének erősítése céljából valósult meg. Szolgáltatásaival az országhatár mindkét oldalán működő mikro-, kis- és középvállalkozások napi tevékenységét támogatja, megalapozhatja az együttműködésen alapuló fejlődési pályájukat.

DSCF4250.JPG             A két társberuházó, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint Dunaszerdahely városa 2,9 millió euró összértékű projektet valósított meg, a költségek a partnerek között 75:25 arányban oszlottak meg. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap 2,4 millió euró összegben támogatta, ezt egészítették ki önerőből a pályázók valamint az államok társfinanszírozása. A partnerpályázat eredményeként 2013. decemberében Dunaszerdahelyen nyílt meg a az Üzleti és Tájékoztatási Központ, a napokban pedig Törökbálinton a Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ.   

DSCF4256.JPG             A törökbálinti üzleti és tájékoztatási központot Szíjjártó Péter, Magyarország külügyi és külgazdasági államtitkára valamint Dušan Petrík, a szlovák gazdasági minisztérium államtitkára nyitották meg. Az ünnepi aktust Dr.Kupcsok Lajos, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára nyitotta meg. Dr.Vereczkey Zoltán, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadásában vázolta fel az üzleti központ felépítésének körülményeit. A két ország nagykövete, a Magyar-Szlovák Vállalkozási és Ipari Vegyeskamara képviselője mellett a Magyar Közösség Pártja tisztségviselői közül az ünnepi aktuson részt vett Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke, aki hozzájárult a sikeres pályázat megalapozásához, Dr.Hájos Zoltán, a pályázat egyik partnerének, Dunaszerdahely városának polgármestere valamint Mihók Gábor, a Kárpát-régió Üzleti Hálózat kassai irodavezetője.

DSCF4251.JPG             A megvalósult beruházás célja a gazdasági együttműködés ösztönzése, a gazdasági válság hatásának csökkentése az eddig kiaknázatlan gazdasági együttműködési potenciál megvalósításával, a határon átívelő kereskedelmi kapcsolatok fenntartható fejlesztése, mindkét oldalon a vállakozók versenyképességének megteremtése valamint a magyarországi és a szlovákiai vállalkozások számára magas szintű intéményesített üzleti szolgáltatások bebiztosítása.

 

DSCF4267.JPG

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: farkasivan  2014.04.04. 19:54 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr565932175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása