1_1.jpg           

           A Kárpát Régió Üzleti Hálózat Dunaszerdahelyi Irodája valamint a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében Magyar-Szlovák Gazdasági Konferencia és Üzletember Találkozó zajlott le Dunaszerdahelyen. A konferenciára és üzletember talákozóra Dunaszerdahelyre érkezett a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara valamint a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttségében mintegy 40 vállalkozó. Rajtuk kívül a konferencián és a találkozón részt vettek a csallóközi és a mátyusföldi vállalkozók, polgármesterek, területfejlesztési szakemberek is.

            Dr. Kupcsok Lajos, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (PM KIK) főtitkára ecsetelte a a gazdasági konferencia és az üzletember talákozó jelentőségét. Beszédében elmondta, hogy Pest megye területén, Törökbálinton hamarosan felépül a Magyar-Szlovák Kereskedelmi Központ, amely egy sikeres Európai uniós pályázatnak köszönhető. Az uniós pályázat partnereként Dunaszerdahely Önkormányzata a Perfects épület átépítésével, korszerűsítésével hamarosan létrehozhatja vállalkozói inkubátorházát Dunaszerdahelyen. Horváth Csaba, a Kárpát Régió Üzleti Hálózat dunaszerdahelyi irodavezetője előadásában bemutatta Csallóköz és Dunaszerdahely gazdaságát, konkurenciaképességét.

3_1.jpg            Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke vetített előadásában felvázolta a Baross Gábor Terv sarkalatos fejezeteit, amelyek mentén a szakértő és szerkesztő gárda hamarosan elkészíti magát a tervet, Dél-Szlovákia gazdaságfejlesztési és területfejlesztési tervét.  A gazdasági konferenciát üzletember találkozó követte a Dunaszerdahelyi Városháza nagytermében. A találkozót Dr.Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere nyitotta meg és egyben köszöntötte a résztvevőket. A találkozó kezdetén Horváth Csaba, a KRÜH dunaszerdahelyi irodavezetője bemutatta a Kárát Régió Üzleti Hálózatának dunaszerdahelyi irodáját, ecsetelte az iroda eddigi tevékenységét. Az üzletember talákozón részt vett 40 magyarországi vállalkozó, akik kapcsolatot létesíthettek a jelen levő csallóközi és mátyusföldi vállalkozókkal.

4.jpg            Másnap a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara küldöttsége Pozsonyba látogatott, ahol a Magyar Gazdasági Külképviselet szervezésében vállalkozói fórumon vett részt. A fórumon Dr.Varga Tibor, a gazdasági külképviselet vezetője üdvözölte a vendégeket, majd előadásában felvázolta  a magyar-szlovák gazdasági kapcsolatok alakulását, jövőbeni lehetőségeit. Kereskedelmi és Iparkamara igazgatóhelyettese, aki felszólalásában pozitívan reagált a vállalkozói körök kezdeményezésére, majd elmondta, hogy a pozsonyi kamara is szívesen részt venne a PM KIK által kezdeményezett kétoldalú kezdeményezésekben, aktivitásokban. A fórumon részt vett a Kis- és Középvállakozások Fejlesztését Szolgáló Állami Ügynökség osztályvezetője, valamint hazai vállalkozók.

Szerző: farkasivan  2013.05.22. 21:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr165313551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása