DSCN0116.JPG

Párkányban sajtótájékoztatón jelentettük be azt az alulról jövő polgári és önkormányzati kezdeményezést, amely a Helemba és Ipolydamásd közötti Ipoly-híd felépítéséért fogant. Az Alsó-Ipolymente és Duna-mente 47.800 polgára választott képviselői által kifejezte abbéli igényét, hogy a társberuházók mihamarabb építsék fel a hidat. A szlovákiai oldalon 23 település polgármestere, a magyarországi oldalon 16 település polgármestere látta el kézjegyével azt a felszólítást, amelyet a Nyitra Megyei Önkormányzat tisztségviselőinek és a budapesti NIF ZRt. vezetőinek címeztek arra kérve őket, hogy használják fel a 3 éve rendelkezésre álló 10 millió eurónyi Európai uniós támogatást, tegyék meg a szükséges lépéseket a híd felépítéséért, ne halasszák el a beruházást a következő uniós költségvetési időszakra. A támogatási keret ma rendelkezésre áll, a következő időszakban benyújtandó új pályázat kimenetele, amelyben a felek megegyeztek, felettébb bizonytalan.

       A párkányi sajtótájékoztatón a sajtó képviselőit Farkas Iván, az Magyar Közösség Pártja alelnöke, Fekete László, az MKP Nyitra megyei képviselője, Kosznovszki Henrietta, Helemba polgármestere, Rományik Ferenc, Ipolydamásd polgármestere és Wollent József, az Ipoly-Unió elnöke tájékoztatták.

     Az Ipolydamásdon lezajlott sajtótájékoztatón a helyi polgármester mellett megjelent Harrach Péter, a KDNM országgyűlési frakcióvezetője, a térség országgyűlési képviselője valamint Farkas Iván, az MKP gazdasági alelnöke.  

     Farkas Iván, az MKP alelnöke a következőt nyilatkozta: az Ipoly-híd csak másodsorban politikai kérdés. Elsősorban gazdasági, területfejlesztési és közlekedési infrastrukturális kérdés, végső soron pedig munkahelyteremtő beruházás lehet. A társberuházók tavaly decemberi negatív döntését követően ez az alulról jövő kezdeményezés nagyon fontos és bíztató egyben, mert újabb esélyt adhat a régióban élőknek arra, hogy felépüljön az új híd.

Szerző: farkasivan  2013.02.28. 19:21 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr575110546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása