A minap a komáromi Selye János Gimnáziumban Milan Belica, Nyitra megye elnöke kampányolt. Az aulában, mintegy 3 osztálynyi diák előtt. Igaz, hogy Nyitra megye az iskola fenntartója. Ám az is igaz, hogy Nyitra Megyei Önkormányzatának egyik szerve a megye elnöke, másik szerve a képviselő-testülete. A fenntartó képviselőjeként tehát meghívhatták volna a képviselő-testület bármelyik tagját. De nem tették. Meghívták a szlovák elnököt, noha a Selye János Gimnázium magyar tanítási nyelvű alma mater. Netán a megye elnöke különleges, speciális, alkalmazott szlovák órát tartott az alma materben?

 01_5.jpgMi történt az egykor szebb napokat látott, patinás gimnáziumban? Tudtommal az igazgató eddig azt a nézetet vallotta, hogy a politika nem való az iskola falai közé. Csupán a múlt hétig volt ez érvényben, vagy ici-pici, fránya kivételt tett, miközben elsurrant Kínába? Mi az igazság? Természetesen, megyei képviselőként bármikor kérhetném azt, hogy a megye elnökéhez hasonlóan teret kapjak, hiszen elvileg egyenlő elbánásban kellene részesülnie minden megyeelnök-jelöltnek. De nem teszem. Nem teszem, mert ennek magától értetődőnek kellett volna lennie.  Nem volt, nem lett az. Az iskola igazgatója pedig gondolkodjon el a történteken. Mintha a komáromi Selye János Gimnázium számára nem lenne fontos diákjai tudatába oltani a nemzeti öntudatot, a nemzeti érzelmet, a nemzeti összetartozás eszméjét. Azt, hogy diákjai büszkék legyenek származásukra, magyarságukra, szülőföldjükre. Szomorú történet, annyi biztos......

 

Farkas Iván, Nyitra megye elnökjelöltje

 

Szerző: farkasivan  2017.10.19. 23:17 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr6113034066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása