gáz 1.jpg          Idén február 19-én sajtótájékoztatón szólítottuk fel a kormányt, csökkentse le a lakossági földgáz illetve a lakossági villamosenergia árát tíz százalékkal. Alapvetően azért, mert Közép-Európában az energiahordozók lakossági ára Szlovákiában a legmagasabb sőt, a lakossági földgáz ára Nagy-Britanniában is alacsonyabb, a lakossági villamos áram ára pedig Franciaországban is alacsonyabb, mint Szlovákiában. Ha ezzel szemben összehasonlítjuk az átlagbéreket, siralmas képet kapunk. Itt az ideje a fokozatos, ám tartós árcsökkentésnek. Első lépcsőben idén szeptemberi hatállyal javasoltuk a kormány számára a tíz százalékos árcsökkenést.

          És láss csodát! A kormányzó párt június végén esedékes kongresszusán kormányzati intézkedéscsomag bejelentését tervezi. A csomag egyes elemeit  2014 második félévében, illetve a választási időszak fennmaradó részében ültetnék át a gyakorlatba. Az intézkedéscsomag első pontja várhatóan a lakossági földgáz árának lecsökkentése lesz tíz százlékkal. Beérhet tehát az MKP törekvése, megfontolja a kormány az MKP szakmai javaslatát és úgy tűnik részben végre is hajtja.

            Néhány hete az Európai Bizottság megszüntette a Szlovákiával szemben alkalmazott túlzottdeficit-eljárást. Ám a kedvező döntés egyik feltétele, hogy Szlovákia jelentősen lecsökkenti az ipari és a vállalati villamos áram árát, amely ma az Európai Unió fejlett ipari államaiban a legmagasabb. Február 19-én éppen ez volt második javaslatunk, amely a vállalkozási környezet alapos jobbítása érdekében fogalmazódott meg.

Szerző: farkasivan  2014.06.12. 20:46 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr826298437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása