A minap elkészült egy járási bontású elemzés az Európai Unió fejlesztési alapjai közül három operatív program (OP) felhasználásáról a tavaly végződött hét éves uniós költségvetési és fejlesztési időszakban, amelyek a területfejlesztést és a vidékfejlesztést érintik: ezek a Regionális OP, a Vidékfejlesztés OP és a Környezetvédelem OP. A szakmai elemzés Szlovákia déli járásainak súlyosan hátrányos megkülönböztetéséről árulkodik.

         Nagy Józseffel, a Most-Híd EP képviselőjelöltjével együtt (a két EP választási lista kettese) meghívást kaptunk minap a Pátria Rádió Délidőben című holnapi vitaműsorába, hogy beszélgessünk az Európai Unióról, a készülő választási programokról és elemezzük az eltelt időszakot. Szívesen beszélgettem volna a korábbi környezetvédelmi miniszterrel a Környezetvédelem OP forrásainak felhasználásáról, aki szolgálati idejét éppen a jelzett uniós időszak vége felé töltötte be. Megtudtuk volna, vajon mi az oka annak, hogy a csatornahálózatok építése, az árvízvédelem, a hulladékgazdálkodás és a megújuló energiaforrások hasznosítása terén miért is részesültek Szlovákia déli járásai hátrányos megkülönböztetésben, miért jutott régiónkba csupán a források töredéke. Lévén, hogy az Európai Unió fejlesztési alapjainak felhasználása európai uniós témakör, bizonyára a hallgatók is kíváncsian hallgatták volna a korábbi tárcavezető magyarázatát.

          A stúdióvita meghiúsul, annak ellenére, hogy a Délidőben c. vitaműsor szerkesztője rugalmasan, a szombati élő adás mellett felkínálta a munkanapok valamelyikén történő felvételt, majd annak sugárzását a megszokott szombati időben. Nagy Józsefnek a felkínált időpontok közül egyik sem felelt meg, nem kerül sor tehát a választási kampány előtti stúdióbeszélgetésre. Kár. Talán majd máskor.

 

                                                                       Farkas Iván, az MKP alelnöke, EP képviselőjelöltje

Szerző: farkasivan  2014.04.11. 07:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr446015090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása