Az Alsó-Csallóköz kistérség polgármesterei és szakemberei is megismerkedhettek a készülő Baross Gábor Tervvel, Dél-Szlovákia régiófejlesztési és gazdaságferjlesztési tervével.

DSCF4316.JPG           Csicsó község polgármestere, Földes Csaba nyitotta meg a szamai rendezvényt, aki megnyitójában méltatta a fejlesztési terv jelentőségét. Szakemberként szólalt meg a polgármester úr, hiszen megyei képviselőként évekig a Nyitra Megyei Önkormányzat régiófejlesztési szakmai bizottságában dolgozott.

           Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke a Baross Gábor Terv (BGT) szerzői kollektívájának vezetője ismertette a terv vázlatát, egyes fejezeteit. Felvázolta a helyzetképet, majd ismertette a célkitűzéseket, prioritásokat, a lehetséges kitörési pontokat. Bödők Károly, a szerzői kollektíva tagja, Csicsó község polgára előadásában mutatta be a szakképzés fejezetet valamint a pénzügyi háttér megteremtése - regionális pénzügyi szolgáltatók című fejezet tartalmát. Varga Péter, a Gazda Polgári Társulás elnöke, iskolaigazgató és Czíria Attila, DSCF4296.JPGaz MKP Országos Elnökségének tagja, komáromi földrendezési szakember Dél-Szlovákia mezőgazdasági és élelmiszeripari termelésének újraélesztéséről tartottak előadást, kiemelve a kistermelők támogatásának jelentőségét. Horváth Csaba, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szekértője a BGT környezetipar és környezetvédelem fejezetét, a megújuló energiatermelésben rejlő lehetőségeket ismertette. Előadásában felvázolta a környezetvédelem regionális SWOT-elemzését. 

DSCF4299.JPG

 

 

 

 

 

 

Szerző: farkasivan  2014.04.10. 18:34 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr836011829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása