Szakmai fórumot tartottunk a Selye János Egyetem Gazdaságtudományi Karán Dél-Szlovákia készülő területfejlesztési és gazdaságfejlesztési tervéről, a Baross Gábor Tervről.

DSCF3860.JPG            A szakmai fórumot a Gazdaságtudományi Kar dékánja, RNDr. Bukor József, PhD.nyitotta meg. A fórumon részt vettek továbbá a kar tanárai, hallgatói valamint a Baross Gábor Terv szakmai előkészítő bizttságának tagjai, akik bemutatták a készülő terv vázlatát illetve néhány fejezetét.

            Farkas Iván, a Magyar Közzösség Pártja gazdaságpolitikai alelnöke, a Baross Gábor Terv szerkesztőbizottságának vezetője vetített előadásában megtartotta Dél-Szlovákia gazdaságának helyzetértékelését majd felvázolta a stratégiai terv legfőbb célkitűzéseit. Őt követte a  Baross Gábor Terv előkészítő szakmai bizottsága jelenlévő tagjai közül Antalík Imre, a Gazdaságtudományi Kar egyetemi tanára, aki a terv Kutatás-fejlesztés-innováció alfejezetéről számolt be. Vitárius Lajos, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szakértője bemutatta a készülő terv Vállalkozásfejlesztés lehetőségei című alfejezetét. Rajkovics Péter, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala gazdasági bizottságának vezetője előadást tartott a Helyi gazdaságfejlesztés című alfejezet tartalmáról. végül, de nem utolsó sorban Horváth Csaba, a Kárpát-régió Üzleti Hálózat dunaszerdahelyi irodavezKörnyezetvédelem, zöld ipar című alfejezetét.

DSCF3861.JPG            Az előadásokat és a beszámolókat tartalmas vita követte. A vita keretében a résztvevőkhöz és a stratégiai terv előkészítőihez szólt prof. Poór József, a Gazdaságtudományi Kar tanára, aki egyben a terv előkészítő szakmai bizottságának tagja, majd felszólaltak a hallgatóság soraiban megjelent vendégek. Számos kérdés is felmerült, a Baross Gábor Terv szerkesztőbizottságának vezetője és a bizottság jelen levő tagjai konstruktív eszmecserét folytattak a közönség soraiban helyet foglalókkal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerző: farkasivan  2014.03.12. 17:30 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr415857378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása