Nyitra megye 6.jpg            November 9-én, szombaton megyei választások lesznek. Konkrét Nyitra megyei példákon ecsetelném, miért fontos, hogy a gondolkodó ember elmenjen választani. Az, aki nem lehet közömbös önmaga, környezetének és közösségének jövője iránt.

            Nézzük meg, hogyan viselkedtek az utóbbi években a szlovák nagykoalíció megyei képviselői, akik az Érsekújvári járást, azon belül a érsekújvári választási körzetet képviselték lévén, hogy onnan nem választottak meg egyetlen magyar ajkú képviselőt sem. Az Érsekújvári Összevont Középiskola (korábbi ipariskola) kérvényezte kereskedelmi akadémia irányzatú osztályok megnyitását. A szlovák nagykoalíció ezt nem engedélyezte, az osztályok Nagysurányban nyíltak meg az Érsekújvár városát képviselő szlovák ajkú megyei képviselők hathatós támogatásával. A vitában elmondták: hisz Surányba jár vonat és autóbusz is, a jóval nagyobb városból, járási székhelyről nyogodtan ingázhatnak oda a diákok. Ezek a megyei képviselők nyugodt szívvel megszavazták az R7-es déli gyorsforgalmi út nyomvonalának (bővebben a Gondolkodó ember választása – 2 c. írásomban) Érsekújvárt délről, az ipari park mellett elkerülő változatának áthelyezését  északra, a várost északról elkerülő, Tótmegyer (Palárikovo) és Bánkeszi (Bánov) mellett húzódó változatra, ami hihetetlenül előnytelen magának Érsekújvárnak, de az egész Duna-menti és Garam-menti régiónak egyaránt.  S nem csupán ezek az esetek bizonyítják, hogy a szlovák nagykoalíció frakciófegyelmét betartva számtalanszor Érsekújvár érdeke ellen, Nyitra város és a megye északi része érdekében szavaztak.

            2005-ben, amikor még az MKP frakciója minősített töbsségben politizált, a második megyei választás előtt azzal kacérkodtunk, hogy érdekeinknek megfelelően megváltoztatjuk a megyei választási körzeteket. Szinte térdenállva könyörögtek az akkor még ellenzéki szlovák képviselők, ne tegyük ezt, inkorrekt lépés volna ez részünkről. Négy évvel később, amikor már egy tömbbe, a szlovák nagykoalícióba tömörültek, ők irányították a megyei képviselőtestületet, szemrebbenés nélkül megváltoztatták a választási körzeteket. Kettéválasztották az Érsekújvári járást, a Nyitrai járás mandátumának számát kettővel megnövelték, hivatkozva egy kétes felmérésre, elmélyítve ezzel az észak és dél közötti egyensúlyhiányt. Na ennyit a politikai korrektségről és a mi naivitásunkról….

             Mivel a lakosság összetétele miatt az erőviszonyok több járásban hellyel-közzel adottak, vélhetőleg két járásban fog eldőlni a megyei képviselőtestület összetétele, a testület jövőbeni koalíciós-ellenzéki aránya. Ez a Lévai járás és az Érsekújvári választási körzet. Azért hoztam fel a fenti példákat, hogy e járásokban élő szimpatizánsainkat a választáson való részvételre buzdítsam. Mert nekik, az ő aktivizálódásuknak köszönhetően változhat meg az alap felállás a nyitra megyei képviselőtestületben. Válasszák meg, kérem az MKP jelöltjeit, ezzel is végre a jobboldal felé billenhet a mérleg, összességében a jobboldal alkothat többséget a következő képviselőtestületben!

             Nyitra megye elnöke azzal hivalkodik, hogy vezetésével Nyitra megye kiválóan gazdálkodik, a tavalyi gazdasági évet 4,2 millió eurós töblettel zárta, ami jóval meghaladja további megyék erdményét. Na de milyne áron?  A közutak felújítására a nyolc megye közül a legkevesebbet éppen Nyitra megye költötte az elmúlt két választási időszakban, a nyugdíjasotthonok várólistáin éppen Nyitra megyében várakozik a legtöbb nyugdíjas.  Az uniós források felhasználását tekintve a sor végén kullog Nyitra megye, például a régiók fejlesztését szolgáló Regionális Operatív Programban még a sokkal gazdagabb, munkanélküliséggel kevésbé sújtott, infrastruktúrával erősebben átszőtt Zsolna megye is jóval több forrást tudott felhasználni. Annak ellenére, hogy Brüsszelben, a Európai Unió Régiók Tanácsában a szlovák küldöttség vezetője éppen Nyitra megye elnöke. Ne feledjük: ő a Smer jelöltje, akit megtámogatott az SNS, a Szlovák Nemzeti Párt!

            Emiatt van szükség VÁLTÁSRA, elnökcserére. Hat párt, közöttük az MKP közös jelöltjét, Tomáš Galbavýt javasoljuk megválasztásra. Támogassák a Magyar Közösség Pártja képviselőjelöltjeit, fordítsuk meg közösen az eddigi folyamatot, amikor egyre inkább csökkent a magyar képviselet Nyitra megyében! Megyei képviselőink csakis az eddiginél erőteljesebb képviselettel tudjnák felzárkóztatni a megye déli járásait. Alapvetően megerősödve, közösen az új megyeelnökkel tudnak lakhelyükért, régiójukért az eddiginél sokkal többet tenni. Azonban a választók segítsége nélül ez megy. Kérjük, jöjjenek el szombaton választani!

                                                                                                         Farkas Iván, az MKP alelnöke

                                                                                                          Nyitra megyei képviselőjelölt

Szerző: farkasivan  2013.11.06. 17:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr195618308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása