Nyitra megyében is alelnöke lesz az MKP-nak. Középre tagozódva, konstruktív ellenzékként fontos pozíciókat szereztünk. Az MKP nem lesz a smeres koalíció tagja, viszont minden pozitív változást támogatni fog, cserében pedig tenni tudunk Nyitra megye déli régióiért, a magyarlakta járásokért.Nyitra megyében is alelnöke lesz az MKP-nak. Középre tagozódva, konstruktív ellenzékként fontos pozíciókat szereztünk. Az MKP nem lesz a smeres koalíció tagja, viszont minden pozitív változást támogatni fog, cserében pedig tenni tudunk Nyitra megye déli régióiért, a magyarlakta járásokért.Mivel egyesek – legfőképpen a választásokon leszerepelt konkurens párt emberei – árulást emlegetnek, öntsünk végre tiszta vizet a pohárba. 

dscf5204.JPGNézzük, milyen lehetőségek közül választhattunk: 

1. összeállunk a Smerrel. Koalícióban lettünk volna – nemcsak velük, hanem Nyitra . megye elnökével és az általa felügyelt megyei hivatallal is, ám saját elveinkkel mentünk volna szembe.

2. koalíció a jobboldallal és a függetlenekkel. A széthúzó csoport miatt nem lett volna reális, a függetlenek mindentől és mindenkitől függetlenek, ráadásul 5 év háborúskodást hozott volna Nyitra megye elnökével, Milan Belicával.

3. nem kötünk koalíciót az egyik féllel sem, viszont nem leszünk mindent elutasító ellenzék sem. Ami megfelel választóinknak és a megye érdekeinek – különösen a megye déli régióiban – azt támogatjuk.

Számunkra egyedül a harmadik út volt járható, ami egyben azt jelenti, hogy 12 év  után ismét lehetőségünk lesz a déli járásokba befektetéseket hozni, beruházásokat megvalósítani. Megértem, hogy a szlovák jobboldali kollégák nem elégedettek, ám ők is tudják: a függetlenekkel együtt nem lehetett tartós, akár 5 évre szóló, összetartó többségi koalíciót létrehozni. Ráadásul a megyei renszer alapvetően különbözik az országostól: nem a (regionális) parlament választja meg a megyefőnököt. Milan Belica 2022-ig megyeelnök lesz, őt nem lehet megkerülni, sem leváltani. Vagyis egy minimális jobboldali-független akadozó többséggel csak egy öt éves folytonos  háborúzást tudtunk volna folytatni, eredmények nélkül.

A mi választóink viszont nem erre szavaztak, hanem arra, hogy a déli járásokban is épüljenek utak, fejlődjön az egészségügy, legyen elég pénz iskoláinkra és kultúránkra. Mi ezt értjük, elfogadjuk.  És elérjük úgy, hogy közben nemet mondunk a koalíciós csábításnak.

   

                                                                                 Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője

Szerző: farkasivan  2018.02.01. 08:58 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr7413622880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása