1_4.jpg            A Kárpát Régió Üzleti Hálózat (KRÜH) Kassai Irodája rendezésében Vidék jövője címmel szakmai konferenciát és üzletember-találkozót tartottak Királyhelmecen. A rendezvényt a kassai iroda vezetője, Mihók Gábor nyitotta meg. Az egybegyűlteket köszöntötte  Balog József, Királyhelmec polgármestere.

            Az üzletember-talákozóra megérkezett a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (PM KIK) küldöttsége, azok a vállalkozók, akik a Bodrogközben tevékenykedő vállalkozókkal és gazdákkal vennék fel a kapcsolatot. A kapcolstafelvétel, egymás megismerése megtörtént, ez akár egy távolba mutató, gyümölcsöző kapcsolat megalapozása is lehet.

            A hamarosan Törökbálinton átadásra kerülő Magyar-Szlovák Üzleti és Tájékoztatási Központ jelentőségét,  hiánypótló, kiemelt szerepét ecsetelte Dr.Kupcsok Lajos, a PM KIK főtitkára.

2_1.jpg            Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke vetített előadásban mutatta be a néhány hónapja létrehozott Gazda Polgári Társulást, felvázolta jelentőségét, egyben felkérte a jelen levő gazdákat, mezőgazdászokat társuljanak a szakmai és érdekképviseleti társuláshoz a Bodrogközben is. A megjelent gazdák közül többen kifejtették társulási szándékukat.

            A Kárpát Régió Üzleti Hálózat regionális összefogás ösztönzésében játszott szerepét Radeztzky Jenő, a KRÜH Zrt. vezérigazgatója taglalta.

            A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerepéről szólt a kamara budapesti  szervezetének elnöke, Dr.Péter Mihály. Előadásában kitért a kamara részvételére a mezőgazdasági külkapcsolatok ösztönzésében.

3_2.jpg

Szerző: farkasivan  2013.11.16. 08:47 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr505636480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása