A Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával együtt üzletember találkozót rendezett Dunaszerdahelyen. Az üzletember találkozót szakmai fórum előzte meg, amelyet Pogány Erzsébet, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság ügyvezető elnöke nyitott meg.

DSCF4280.JPG            Dunaszerdahely polgármestere, Hájos Zoltán köszöntötte a város nevében a megjelenteket, köszöntőjében áttekintette a város gazdasági életét, a városban tevékenykedő vállalatok, vállalkozások helyzetét, a város vállalkozási környezetének alakulását. Molnár Imre, a kamara alelnöke előadásában bemutatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát és beszámolt a megye gazdaságáról, a megyében tevékenykedő vállallatok gazdasági teljesítményéről, a vállalkozások helyzetéről.

DSCF4282.JPG            Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke előadásában bemutatta a készülő Baross Gábor Tervet, Dél-Szlovákia régiófejlesztési és gazdaságfejlesztési tervét. Külön taglalta Csallőköz gazdaságának alakulását, különös tekintettel a mezőgazdaság és az élelmiszeripar helyzetére. Elárulta, hogy egy hónapon belül elkészül a terv, egy szakmai konferencia keretében éppen Dunaszerdahelyen kerül majd bemutatásra. Lelkes Kata projektmenedzser előadásában bemutatta a határ-menti kis- és középvállalkozások támogatásának szolgáltatáscsomagját. A munkaerőpiac helyzetét Sárközi János, humán-erőforrás menedzser foglalta össze. Janok Júlia, számviteli szakértő az adózási tudnivalókról tartott érdekes előadást, majd Vitárius Lajos, a Szlovákiai Magyar Közgazdász Társaság szakértője előadásában a szlovákiai kis- és középvállalkozások helyzetét taglalta.

DSCF4283.JPG            A szakmai fórumot követte az üzletember találkozó, amelynek keretében a rendezvényen megjelent csallóközi vállalkozók kapcsolatot teremthettek a Győr-Sopron-Moson Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi Tagozatának tagjaival és a Plato Vállalkozói Klubba tömörült vállalkozókkal. A tartalmas munkanap végén a györi vendégek városnézésen vettek részt, majd megtekintették a Csallóközi Múzeumot.

 

 

 

 

 

Szerző: farkasivan  2014.04.09. 07:12 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr65994580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása