1_2.JPG            Az Európai Területi Együttműködés Magyarország-Szlovákia Program támogatásának köszönhetően egy épületegyüttes korszerűsítésével, átépítésével elkészült Dunaszerdahelyen az üzleti és tájékoztatási központ. A pályázat partnere Törökbálinton 2014. januárjában adja át rendeltetésének az üzleti és tájékoztatási központot.

            A társberuházók az üzleti és tájékoztatási központ átadási ünnepségén, Dunaszerdahelyen méltatták a felépült központ jelentőségét. Dunaszerdahely város polgármestere, Dr. Hájos Zoltán bemutatta a központot, majd Dr.Kupcsok Lajos, a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára szólt a magyar-szlovák gazdassági együttműködések lehetőságeiről. A Magyar Közösség Pártja nevében az ünnepségen megjelent  Farkas Iván gazdaságpolitikai alelnök, akinek fontos szerepe volt a partnerpályázat megalapozásában.

2_4.JPG            Dr. Ferencsik István és Lelkes Kata együttes előadásukban ismertették a projektet „Gazdasági fejlődés a határmenti együttműködések rendszeráben“ címmel. Marián Cipár, a Nagyszombati Megyei Hivatal régiófejlesztési osztályának vezetője felvázolta a megvalósult megyei fejlesztéseket a határmenti térségben. Jenei Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség programirányítója előadásában értékelte az Európai Területi Együttműködés Magyarország-Szlovákia Programot 2007-2013 között, majd kitekintést végzett a 2014-2020 időszakra.

Dunaszerdahely testvértelepülései fejlődéséről tartott előadást Tóth Tibor, Gödöllő alpolgármestere és  Babják Zoltán, Beregszász polgármestere. A rendzevény végén ünnepélyesen átvágták a szalagot, átadták rendeltetésének a Dunaszerdahelyi  Üzleti és Tájékoztatási Központot.

bgt

3_3.JPG  5_1.JPG4_3.JPG

Szerző: farkasivan  2013.12.21. 09:14 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr695703080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása