A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztályán Budapesten szakmai kerekasztal-megbeszélésre került sor „Vidékfejlesztési együttműködések a felvidéki és a kárpátaljai civil és szakmai szervezetekkel” címmel.  Dr. Budai Gyula, a VM államtitkára nyitotta meg a kerekasztal-beszélgetést. Beszédében kiemelte a fórum jelentőségét, rámutatott a szakmai jellegű magyar-magyar kapcsolatok kiépítésének fontosságára, Kárpát-medencében a gazdák, mezőgazdászok és a vidékfejlesztés területén aktív vállalkozók együttműködésének jelentőségére. A VM 2012 januárjában kiadta a Darányi Ignác Tervet, amely a 2012 márciusában kormányhatározattal elfogadott Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának keretprogramja. Ennek egyik része a „Vidékfejlesztési együttműködések a Kárpát-medencei határon túli magyarsággal” c. program.

            Obrázok 001_1.jpg

A kerekasztal-megbeszélésen a magyarországi szakmai érdekképviseletek vezetői mellett a felvidéki és a kárpátaljai politikusok, szakemberek, szakmai érdekképviseletek vezetői és a civil szervezetek képviselői is számot adtak a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés helyzetéről a térségükben. A megbeszélésen részt vett a Magyar Közösség Pártja két szakmai alelnöke, Miklós László és Farkas Iván. Velük együtt a megbeszélésen jelen voltak a párt korábbi mezőgazdasági államtitkárai, Mészáros Győző és Könözsi László, továbbá a szakmai érdekképviseletek vezetői, civil szervezetek képviselői, a Karvai Mezőgazdasági Szakközépiskola vezetői valamint vidékfejlesztési szakemberek.

            Obrázok 003_1.jpg

A kerekasztal-megbeszélés résztvevői tanácskoztak a vidékfejlesztésben rejlő határon átnyúló együttműködés lehetőségeiről.  Felvázolták a kapcsolódási pontokat a mezőgazdaság, az ökogazdálkodás, a vidéki turizmus, a szőlészet és borászat, a fenntartható fejlődés valamint az oktatás és a továbbképzés területén.

Obrázok 002_1.jpg

Obrázok 004_1.jpg

 Obrázok 005_1.jpg

Szerző: farkasivan  2012.11.05. 20:22 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr54892471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása