Egy jó nevű, független országos szakmai szervezet kiértékelte a parlamenti választáson induló pártok programjait a munkahelyteremtés és a munkahelyek megtartása szempontjából. Az MKP MEGOLDÁS programja dobogós helyezést ért el, a harmadik legjobb programnak értékelték ki a független szakértők.  Néhány nappal később a Szlovák Tudományos Akadémia  egyik intézete a szegénység elleni küzdelem szempontjából hasonlította össze a választási programokat. Ezen a megmérettetésen az MKP MEGOLDÁS programja a második helyen végzett. Majd egy harmadik szakmai szervezet a programok vállalkozásbarát jellemzőit vetette össze. Kihangsúlyozták, hogy az MKP programját nem vizsgálták meg. Azonban a minap mégis az a hír jelent meg, hogy az INESS intézet összehasonlította a választási programok vállalkozási környezetre gyakorolt hatását, ezúttal nem kihagyva az MKP programját sem.  A megmérettetésen a MEGOLDÁS program jó minősítést kapott, a vizsgált programok közül a 2 - 4. helyen végzett.

            Csupán néhány célkitűzést csemegézek ki a programból.  A mai kormány a kisiparosok és kisvállalkozók járulékterheit akarta jelentősen megemelni. Szerencsére a járulékreform megbukott. Ezzel szemben az MKP MEGOLDÁS programja a kis- és közepes vállalkozók alkalmazottai utáni járulékterheket javasolja lecsökkenteni a mai 35,2 százalékról fokozatosan 30 százalékra a választási időszak végéig. A biztosítók bevételei eközben nem fognak lecsökkenni, mert számos olyan bevétel található ma Szlovákiában, amely adóköteles, de nem járulékköteles. Javasoljuk az ilyen bevételekre is kivetni a járulékokat. A munkahelyteremtés állami ösztönzése az eddigi gyakorlattal szemben elsősorban a hazai kis- és közepes vállalkozók számára legyen elérhető. Azért, hogy esélyt adjunk végre hazai vállalkozóinknak és kezdjük el Dél-Szlovákia gazdasági felzárkóztatását! A vállalkozók, a civil szervezetek és az önkormányzatok számára az EU-alapok megpályázásának adminisztratív terheit kell jelentősen lecsökkenteni, meg kell szüntetni a felesleges bürokráciát. Az eddigi hangsúlyosan utófinanszírozású programok helyett előtérbe kell helyezni az előfinanszírozású programokat. Sokkal szélesebb kör számára legyenek elérhetők az EU-alapok forrásai. Elősegítjük a helyi gazdaságfejlesztést, szorgalmazzuk a Faluvállalatok létrehozását.

 

Szerző: farkasivan  2012.03.05. 11:17 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr304290024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása