Nem sokkal a három elődpárt egyesítését követően, a Magyar Koalíció Pártja berkeiben elsőként a Női Tagozat jött létre. A tagozat nem volt hosszú életű, hamarosan követte az Ifjúsági Tagozat, amely hosszú, göröngyös utat bejárva szerveződött meg a helyi szervezetektől egészen az országos elnökségig. A hosszan tartó folyamat végén, az MKP Országos Elnökségének megbízásából a különböző szinteken való szerveződés részese lehettem. Később az ifjak önállósultak, létrehozták az Ifjúsági Csoportot, mai nevén a Via Nova Ifjúsági Csoportot. A Magyar Koalíció Pártja mintegy 13 éves tevékenysége folyamán azonban ideológiai irányzatú tagozatok vagy platformok nem jöttek létre.

            Az immár Magyar Közösság Pártja új Alapszabálya (amelynek legfőbb jellemzője a nyitás) reagálva a külső és belső körülmények alapos megváltozására nyitotta meg annak lehetőségét, hogy ideológiai irányzatú platformok jöhessenek létre a párt berkeiben.  Ezzel megszülethet az első fecske.

            Tegnapelőtt, az MKP Nyitrai Járási Konferenciája egyik küldötte, Balkó Ferenc azt taglalta, hogy a párt tevékenysében erőteljesebben kell megjelennie a keresztény irányzatnak, a párt keresztény arculatát az eddigieknél hangsúlyosabban kell kifejezésre juttatni. Nem első ízben nyilvánult meg ilyen értelemben, a tavalyelőtti tisztújító járási konferencián is hasonlóan ösztönözte a keresztény értékek hangsúlyosabb képviseletét. Válaszul elmondtam, hogy az MKP új Alapszabálya lehetővé teszi az ideológiai irányzatú platformok megalakulását majd javasoltam, hogy a járási konferencia küldöttei éljenek a lehetőséggel. A jelen levő elnökünkkel, Berényi Józseffel arra bátorítottuk a küldötteket, kezdeményezzék az első platform létrehozását, álljanak a folyamat élére. Megtörtént, a jelen levő küldöttek kezdeményezték a platform létrehozását, Hajdú Mária és Szórád Mária vállalták a kapcsolatfelvételt további járásokkal a platform sikeres megalakulása céljából.

            Tegnap a platformhoz csatlakoztak az MKP Galántai Járási Konferenciájának küldöttei is. Ma pedig a Komáromi Járási Konferencia küldöttei, akik javasolták, hogy a platform megnevezését bővítsük ki Keresztény és Keresztyén Platformra. Ezzel teljesültek az alapszabályban lefektetett feltételek, legalább három járásban csatlakoztak a kezdeményezéshez. Megalakulhat ezzel a Magyar Közösség Pártja Keresztény és Keresztyén Platformja. A krónikába az kerül beírásra, hogy a platform kezdeményezése Alsóbodokon történt, az MKP Nyitrai Járási Konferenciáján, 2012. november 8-án. Megszületéséhez a belső igény mellett minden bizonnyal hozzájárultak a külső tényezők is. Kívánatos a következő járási konferenciák küldötteinek  csatlakozása a kezdeményezéshez csakúgy, mint az MKP további tagjainak részvétele a platform tevékenységében.

                                                           Farkas Iván, az MKP alelnöke, 2012. november 10.

Szerző: farkasivan  2012.11.10. 18:25 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr974900836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.