Van remény a Komáromi Hajógyár megmentésére. E pillanatban hét hajó legyártására van kilátásuk. A gyár vezetősége jelenleg az Eximbankkal és a kormánnyal tárgyal a leendő megrendelés átfinanszírozásáról. Az Eximbanknak kormánygaranciára van szüksége. A gyár vezetősége a jövő hét szerdáján fog a pénzügyminiszterrel tárgyalni a kormánygaranciáról, és ott eldől, megkapja-e vagy sem.

Hétfőn Peter Bullával, a Komáromi Hajógyár vezérigazgatójával tárgyalt Farkas Iván, az MKP gazdasági és régiófejlesztési alelnöke és Stubendek László, az MKP Komáromi Helyi Szervezetének elnöke. Meghallgatták az igazgatót, aki beszámolt a hajógyár helyzetről. Megrendelés tehát van, gyártás lehetne, most már a kormánytól függ, hogy az Eximbank által megoldható-e a gyártás átfinanszírozása. Az MKP felszólítja a pénzügyminisztert, Ivan Miklošt, hogy kedvezően álljon hozzá a gyár kéréséhez és a gyárban dolgozó mintegy 300 dolgozó jövőbeni megélhetésének biztosításához.

„Konstruktív tárgyalás volt, nemcsak politikai, hanem szakmai síkon is tartalmas eszmecserét folytattunk” - mondta Farkas Iván, s folytatta: „Elvárjuk a kormánytól, hogy mindenképpen adja meg a Komáromi Hajógyárnak azt, amit ez a régió megérdemel, főleg azután, hogy a komáromi Nokiából 2.300 dolgozót  bocsátanak el folyamatosan az év végéig. A Nokiában dolgozók jelentős hányada a révomáromi régióban él a Duna bal partján. Rendkívül fontos, hogy a kormány a garanciát a hajógyár számára megadja, hogy legalább valamennyire megálljon a Komáromi járás további erőteljes elszegényedése.”

Szerző: farkasivan  2012.02.28. 09:22 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr684219321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.