6 x 1, azaz 11.11.11-e van ma. A keleti bölcsek misztikus napnak tartják az ilyen és ehhez hasonló kerek dátumokat. Számomra a nap híre minden bizonnyal az, hogy a rárósi és a petői hidakat követően hamarosan megépülhetnek az Ipoly-hidak a folyó alsó folyásán is.  A jövő év elején a társberuházók, Nyitra Megye Önkormányzata és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. meghirdetik a kivitelezés közbeszerzését, optimális forgatókönyv szerint az építkezések elkezdődhetnek akár már jövő tavasszal, de legkésőbb nyáron.

Megvalósulhat tehát a Nyitra Megyei Önkormányzat elé 2008-ban benyújtott javaslatunk a Helemba és Ipolydamásd, valamint az Ipolypásztó és Vámosmikola közötti hidak felépítésére csakúgy, mint az ipolyviski híd és Tésa közötti közút újjáépítésére.
A megyei képviselőket 2008-ban sikerült meggyőzni a beruházás fontosságáról, a térségre gyakorolt pozitív hatásáról, a Nyitra Megyei Önkormányzat javaslatunkat annak ellenére hagyta jóvá, hogy akkor már ellenzékben politizáltunk. A kivitelezés költségeit megpályáztuk az Európai Unió alapjainál, 2009-ben a társberuházók pályázatát siker koronázta.

A hátrányos helyzetű, leszakadó Ipoly-menti térség számára a legfontosabb kitörési pontok valósulhatnak meg, beindulhat a kishatárforgalom.  A hidak elviselhetőbbé tehetik a térségben élők életkörülményeit, hiszen a munkavállalók rövidebb úton, gyorsabban juthatnak el a határ túloldalán levő munkahelyükre, a vállalkozók kereskedelmi partnereikhez, a térségben élők bevásárlás vagy akár rokoni látogatásuk lebonyolítására.
A beruházás megvalósításával a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselőtestületében a Magyar Koalíció Pártja képviselőcsoportja választási programjának legfontosabb célkitűzései valósulhatnak meg, amelyek a beruházásokat érintik.

Szerző: farkasivan  2011.11.11. 11:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr503370325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása