Az Ipoly-hidakról írt legutóbbi írásomban leközöltem, hogy a Helemba és Ipolydamásd között megépítésre váró Ipoly-híd ügye megtorpanhat, hiszen a szlovák kormány egymást követő két kormányülésén sem hagyta jóvá, majd levette napirendjéről a híd 2012-ben megkötött kormányközi megállapodásának módosítását.

ipoly-hid_1.jpgAnnak ellenére, hogy a műszaki paraméterek módosítását a szlovákiai oldal kérte. Majd megtört a jég, a kormány két hete mégis áldását adta a hídról szóló kormányközi megállapodás módosítására. Tegnap pedig megtörtént a kisebb csoda, a két kormány miniszterei hivatalosan jelentették be Ipolydamásdon, hogy a Helemba és Ipolydamásd közötti Ipoly híd megépül. Ha minden jól megy - főleg a közbeszerzés - akkor építését jövőre elkezdik, 2020-ra pedig a híd felépül. Ezzel az évtizednyi várakozást, lobbizást, a kifejtett temérdek háttérmunkát követően eredeti szándékunk a megvalósulás közelébe ért. Innen már nincs visszaút. Csakis előre, Helembáról Ipolydamásdra, valamint Ipolydamásdról Helembára, az Ipolyon át.

Mi pedig ösztönözzük majd, hogy a két társberuházó, a magyarországi NIF Zrt,, valamint Nyitra Megye Önkormányzata ne torpanjon meg, erőteljesen a híd megépítésének útján haladjon. Különösen Nyitra megye, hiszen a megépítésre váró híd környékét, a Párkányi körzetet képviseljük a megyei önkormányzatban.     

Végül leszögezhetem, hogy az Ipoly innenső oldalán, az általam 2008-ban benyújtott beruházási szándék végre valahára, tizenkét évvel később megvalósulhat. Bízva az égiekben, minél többen fogjuk ezt óhajtani, annál valószínűbb a híd mihamarabbi megépítése.           

 

Farkas Iván, Nyitra megyei képviselő, az MKP frakcióvezetője

Szerző: farkasivan  2018.03.29. 19:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr1013789256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása