A sajtóban azt olvastam, hogy Nyitra megyében elutasítottuk a Híddal való együttműködést a közelgő megyei választásokon. Legalábbis, a Híd Nyitrai kerületi elnöke ezt nyilatkozta.

Nézzük, mi az igazság. Bastrnák Tiborral ellentétben részt vettem az MKP és a Híd vezetői első, februári tanácskozásán is, nemcsak a második, áprilisi találkozón. A február 17-én lazajlott legmagasabb szintű tanácskozáson három dologban egyeztünk meg, közöttük abban, hogy a két párt a déli öt megyében nem indít egymással szemben elnökjelölteket a soron következő megyei választáson. Az immár egy körös elnökválasztáson ne aprózódjanak el a magyar szavazatok, a szlovákiai magyarok lehetőleg egy magyar ajkú jelöltre voksolhassanak. Később majd megállapodunk abban, hogy az egyes déli megyékben melyik párt állítja a megfelelő elnökjelöltet.

01_4.jpgAz április 26-án megejtett második találkozón Menyhárt József, az MKP elnöke indított. Közölte, hogy Nagyszombat megyében az MKP Berényi Józsefet jelöli a megyeelnöki tisztségbe, egyúttal a februári közös határozatunk tükrében kérte számára a Híd támogatását. Nyitra megyében pedig kívánatos, hogy a Híd állítson megyei elnökjelöltet, akit az MKP megtámogathat, hogy Nyitra megyének végre magyar ajkú elnöke lehessen. A Híd vezetői nem fogadták el elnökünk javaslatát. Ellenben azt javasolták, hogy elképzelhető számukra személyem, mint elnökjelölt támogatása Nyitra megyében. Viszonzásul ők állítanának elnökjelöltet Nagyszombat megyében s kérték számára az MKP támogatását. Ezt pedig az MKP küldöttsége nem fogadta el. Vagyis döntetlen eredmény született. Végül nem egyeztünk meg semmiben. Illetve egyetlen egy dologban, jelesül a megyei választási körzetek szintjén a járási vezetőink megegyezhetnek,. amennyiben hajlandóság mutatkozik részükről az együttműködésre. Tehát egyikünk kezében sem maradt Fekete Péter. Hagyjuk őt békén!  Hagyjuk már azt a mantrát, hogy ki miatt hiúsult meg az együttműködés.  Ma már úgysem kíváncsi rá senki sem a szlovákiai magyar társadalmi és politikai környezetben.

Mivel Nyitra megyében a Híd kormánykoalíciót másoló hármas koalícióban indul s közös elnökjelöltjük Milan Belica, nyilván a párt belső struktúráiban kiadják az utasítást, hogy választóik arra az elnökjelöltre szavazzanak, aki a kezdetektől, megszakítás nélkül, 16 éve Nyitra megye elnöki székében ül. Még véletlenül sem az egyetlen magyar ajkú elnökjelöltre. A Híd választói majd nyilván eldöntik, hogy elfogadják-e az utasítást, vagy nem. Mert elért eredményeink tükrében olyan választási kampányt szeretnénk folytatni, amely megszólítja majd a magyar ajkú választókat Nyitra megyében. Kivétel nélkül. Persze, a szlovák ajkúak számára is lesznek vonzó javaslataink, célkitűzéseink.

 

Farkas Iván, az MKP alelnöke, Nyitra megye elnökjelöltje

Szerző: farkasivan  2017.09.02. 08:21 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr6912797734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.