Valakik ismételten borzolni kívánják a párkányiak és a környékbeliek kedélyét. A HC Logistik társaság - miután néhány napja visszavonta szándékát az éves szinten 20 ezer tonna gumiabroncsot és műanyagot hasznosító, párkányi hulladékégető megépítésére - újfent benyújtotta kérelmét az állami hatósághoz hasonló hulladékégető megépítésére Párkányban. Igaz, fele akkora kapacitással, éves szinten 10 ezer tonna hulladék elégetésével számol. Vonzó, zöld, látszólag környezetkímélő csomagba csomagolja szándékát, ám a lényeg mit sem változik. Hasonló pirolízis technológiát választott, mint a sorrendben 2. alkalommal benyújtott szándék, párkányi hulladékégető esetében. Erről pedig az Európai Unió szabályzata egyértelműen kimondja, hogy hulladék égetéséről van szó. Netán a lakosság megtévesztését szolgálja a projekt, a szándék zöld, környezetkímélő megnevezése?

További információk végett olvassák el a részletesebb tájákoztatást - különösen a Zamer Green Park Sturovo - 1.zip állomány tartalmát, miután a honlapról letöltik a következő linken: https://www.enviroportal.sk/sk/eia/detail/green-park-sturovo

 

Farkas Iván, az MKP alelnöke

Szerző: farkasivan  2017.05.05. 06:57 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr7412482233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása