A Magyar Közösség Pártja parlamenti választási programjának egyik sarkalatos jellemzője a családbarát gazdaságpolitika. Programunkban a személyi jövedelemadó esetében javasoljuk a kedvezőbb családi adózás bevezetését. Hihetetlenül egyszerű módon: miután az apa és az anya egyéni jövedelmi adóját összeadjuk, a 18 éves koráig közösen nevelt gyermekük után 5 százalékot vonnánk le adójukból, két gyermek esetén 12 százalékot, míg három vagy több gyermek esetén 21 százalékot.

csalad_3.jpg           A gyermekvállalás további ösztönzésére lecsökkentenénk a csecsemők számára megvásárolt bébiétel hozzáadott értékadójának adókulcsát 5 százalékra. Szlovákiában az energiahordozók és az ivóvíz ára térségünkben, Közép-Európában a legmagasabb. Mind a fiatal, gyermekeket nevelő családok, mind a nyugdíjasok számára lehet kulcsfontosságú az a szándékunk, mely szerint az energiahordozók és az ivóvíz esetében lecsökkentenénk a hozzáadott értékadó adókulcsát 10 százalékra. A 10 százalékos hozzáadott értékadóval sújtott alap élelmiszerek skáláját alaposan kiszélesítenénk, hiszen az intézkedés meghozatalának idején az alap élelmiszerek skálájáról hiányzott a zöldség, a gyümölcs, a tejtermékek, és a péksütemények. Ezek alap élelmiszereknek számítanak, emiatt a kialakult helyzetet orvosolni kell.

            A magánszemélyek és a családok számára is bevezetjük a csődvédelem intézményét. Megelőzzük ezzel azt az áldalan és egyre gyakoribb esetet, amikor a családtagok feje fölül viszik el lakóházukat, kobozzák el más értéktárgyaikat.

            A Magyar Közösség Pártja számára a család intézménye elsőrendű, hiszen társadalmunk alapvető sejtjének tekinthető. Mi pedig egészséges társadalom építésében vagyunk érdekeltek.

 

Farkas Iván, az MKP gazdaságpolitikai alelnöke, parlamenti képviselőjelölt

Szerző: farkasivan  2016.01.27. 06:28 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr498320482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása