01_2.JPG         A Magyar Közösség Pártja tisztségviselői szakmai tárgyaláson vettek részt a dél-komáromi Nokia vállalat szakszervezetének elnökével, László Zoltánnal. A tanácskozáson az MKP részéről részt vett:  Farkas Iván, gazdaságpolitikai alelnök, Samu István, az országos elnökség tagja, Czíria Attila, az országos elnökség tagja valamint Stubendek László, a helyi szervezet alelnöke.

          A Nokia szakszervezeti elnöke beszámolt a vállalatnál kialakult helyzetről, a résztvevőket tájékoztatta a szlovákiai munkavállalók jogairól és lehetőségeiről a vállalat tervezett bezárásával kapcsolatban. A szakszervezeti elnök az  MKP tisztségviselőinek segítségét kérte az Európai Unió támogatási rendszerének megpályzásánál, amely támogatást a szlovák kormány közebenjárásával lehet a kárvallottak megsegítésére igénybe venni. Az MKP tisztségviselői ezügyben közvetíteni fognak.

02_3.JPG          László Zoltán beszámolt arról, hogy hamarosan elkezdődnek a hivatalos tárgyalások a Nokia vezetőivel a további lépéseket illetően. A tanácskozás résztvevőit tájékoztatta továbbá a dolgozók további munkalehetőségeit illetően, milyen konkrét lépéseket tesznek a dolgozók további érvényesüléséért más munkáltatóknál. Az MKP tisztségviselői kijelentették, minden erőfeszítésükben a komáromi vállalat és annak szakszervezete segítségére lesznek sőt lehetőségeikhez mérten közreműködni fognak a szlovákiai és a győri munkalehetőségek felkutatásában.

Szerző: farkasivan  2014.07.23. 20:06 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasivan.blog.hu/api/trackback/id/tr866538891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása